20. 4. Marcela

Zítra: Alexandra

Aktuality ZŠ

9. 4. 2024 Divadelní představení Ostrava Pěkným kulturním zážitkem byla pro žáky naší školy návštěva loutkového divadla v Ostravě. V úterý 2.4. 2024 jsme shléhli muzikálové představení „DÁŠEŇKA“. Mít domácího mazlíčka je radost, ale i velká starost. Představení se nám všem moc líbilo.
zobrazit vše

Aktuality MŠ

10. 4. 2024 Pasování předškoláků 2024 Ve středu 10. dubna 2024 proběhlo pasování našich předškoláků. Děti pod dohledem svých rodičů zasedli do lavic budoucí první třídy. S paní učitelkou Švrčkovou zahájily hodinu vzájemným představením, po té u obrázku rozdělily slova na slabiky, čekal je taky barevný diktát.
6. 4. 2024 Smyslohraní v MŠ Smyslohraní je koncepce, která spočívá v tom, že se děti učí novým věcem skrze aktivní zapojení všech svých smyslů. Tento přístup dětem umožňuje lépe si osvojovat poznatky a dovednosti. Kromě toho, že děti procházejí smyslovým zážitkem, smyslohraní má i další výhody.
zobrazit vše

O naší škole

Naše škola je určena žákům 1.- 5.ročníku,kteří se vyučují ve třech třídách. Průměrný počet žáků ve škole se pohybuje kolem 40 dětí. Výhodou je menší počet dětí ve třídách. Děti z různých tříd tvoří ve skutečnosti jeden velký kolektiv, naučí se větší samostatnosti, pracují ve skupinách. Domácí prostředí je i účinnou prevencí proti šikaně a jiným nevhodným jevům.

Ve šk.roce 2007/2008 jsme začali v 1. ročníku podle vlastního Školního vzdělávacího programu „Škola pro život“, který je zaměřen na oblasti lidové zvyky a tradice, ekologii a výchovu ke zdraví.

Součástí školy je mateřská škola, družina a jídelna.

Zobrazit více

Základní škola a mateřská škola Nošovice, příspěvková organizace